O klubu

KK Kočevje je eden klubov z najdaljšo tradicijo na področju Kočevske. Ustanovitev kluba sega še pred letom 1970. Od tedaj do danes smo nastopali pod različnimi imeni in dosegali tudi zelo različne rezultate na vseh nivojih tekmovanj.

Košarkarski klub LESDOG Kočevje v svojih vrstah združuje več kot 100 igralcev košarke in športnih delavcev.

Klub se ukvarja z razvojem in kakovostnim igranjem dvoranske košarke in košarke »tri na tri« (streetball). Z vsemi selekcijami sodelujemo na državnem nivoju, ki je pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije (KZS). Z najmlajšimi, ki niso umeščeni v ligaško tekmovanje pa KZS razpisuje pionirske festivale v različnih regijah v Sloveniji.

Glede na množičnost igranja košarke, KK Kočevje vsako leto organizira Občinsko ligo v košarki za rekreativne ekipe, ki je pod okriljem veteranske sekcije KK Kočevje.

V sklopu kluba že nekaj let deluje tudi »Šola košarke« pod vodstvom Franca Štembergerja. Ti igralci predstavljajo jedro bodoče kočevske košarke. Poleg dela znotraj kluba pa se naš strokovno usposobljen kader aktivira tudi pri treniranju košarke na treh osnovnih šolah v Kočevju in okolici.

Z letom 2013 smo tudi kot soorganizatorji z GKD Muzikalija ustanovili projekt Dan kočevske košarke, ki bo vsako leto za en dan v Kočevju združil košarko, glasbo in zabavo.

KK Lesdog Kocevje - clani 2

ČLANSKA SELEKCIJA KK LESDOG KOČEVJE V SEZONI 2017/2018

Petek Matic, Miklič Uroš, Jasič Nik, Žagar Bojan, Glagič Denis, Mavrin Matevž, Bajc Blaž, Štajdohar Rok – pomočnik trenerja, Bajc Danilo – predsednik, Deržek Jošt, Bjelajac Dejan, Kolarič Tomi, Šegina Danilo, Boben Jure, Grgurič Tadej